Leonardo onderwijs

 

Bestel en help!

  • Bol.com

Nieuws »

Brief van Unicoz

 

Materialenlijst april 2012

Materialenlijst Leonardo afdeling van Basisschool de Floriant PDF

 
 

Sponsors

  • AMMA de Bruin
  • JUST | Notaris van der Bijl
  • Lustrous Law
  • Meijer Finance
  • Menoy BV

Leonardo da Vinci is een van de meest bekende hoogbegaafde personen uit de geschiedenis. Het onderwijs was in zijn dagen niet toereikend en dus besloot zijn oom Francesco hem aan de hand mee te nemen om hem de wereld te leren
ontdekken. Leonardo kreeg de kans zich te verrijken aan dat wat de wereld te bieden had en de weg werd voor hem vrijgemaakt om zich te ontwikkelen tot de geniale persoon die hij is geworden.

Anno 21ste eeuw is het onderwijs helaas nog steeds niet toereikend voor hoogbegaafde leerlingen en het aantal kinderen met een ‘oom Francesco’ is zeer beperkt

In oktober 2008 zijn er vier klassen voor hoogbegaafde kinderen gestart op de basisschool Floriant Zoetermeer. In de vier klassen zitten in totaal 64 kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Zij krijgen les volgens het Leonardo onderwijs concept.

De noodzaak

Ongeveer 2 – 3% van alle kinderen is hoogbegaafd. Ze denken op een wezenlijk andere manier dan leeftijdgenoten en zijn in hun mentale en sociale ontwikkeling verder.

Binnen het reguliere basisschool onderwijs krijgen hoogbegaafde kinderen niet de nodige aandacht en uitdaging om zich goed te kunnen ontwikkelen. Sommige hoogbegaafde kinderen vallen in het basis onderwijs niet op omdat zij zich aanpassen aan het gemiddelde niveau van de klas en dus ernstig onderpresteren.

Bij anderen veroorzaakt het gebrek aan uitdaging lichamelijke of psychische klachten en gedragsstoornissen. Als hoogbegaafde kinderen passend onderwijs aangeboden krijgen lossen zich veel van deze problemen van zelf op.